Gyártási és produkciós ismeretek

Amit a képzésről tudnod kell

Gyártási - produkciós ismeretek szakirány

A filmes gyártási-produkciós szakember képzés célja olyan produkciós asszisztens szakemberek képzése, akik képesek részt venni filmalkotások létrehozásában,  ismerik a filmkészítés minden fázisát. Átlátja az egész folyamatot, ismeri az egyes funkciókat, hamar be tud kapcsolódni  a kijelölt csapat munkájába. Ismeri a filmkészítésben használt szakkifejezéseket. Ismeri a produkciós dokumentáció alapjait. Megbízhatóan tájékozódik a produkció lebonyolítását kísérő tervezetekből, eligazodik a kiadott listákban, mellékletekben.  Követi a változásokat, rugalmasan igazodik a fejleményekhez, felismeri a részlegek közötti kapcsolódási pontokat, felméri, érti a különböző szempontokat.

Ismeri és alkalmazni tudja a magyar és nemzetközi filmkészítési protokoll szabályait.

Szakmai felkészültsége, emberi hozzáállása alapján teljes részt tud vállalni a stáb munkájában, a produkció megvalósításában.Ajövendő gyártási szakembere és producere, kreatívan kooperatívan és eredményesen tud részese lenni a filmalkotás folyamatának. A Werkben végzett szakemberek megfelelő partnerei lehetnek a jelenlegi és az elkövetkező idők rendezőinek, a filmes szakembereknek, valamint mindenkinek, aki valamilyen formában kapcsolódik a filmiparhoz.

CSAPATBAN DOLGOZUNK

A Werk arculati tényezője a kiscsoportos, a közösségi munka.  A Werkben végzett gyártási szakos önálló gondolatait megfelelő formában és eszközökkel kell tudja a környezet számára továbbítani. Képzett, hiteles, meggyőző és kreatív szakembereket kívánunk a piac számára biztosítani, akik kezdeményezők és alkalmasak tényleges produceri feladatok ellátására; filmtervek létrehozására, rendezők helyzetbe hozására. Akik képesek koncepciót kialakítani és azokat megvalósítani. Akik természetesen foglalhatják el méltó helyüket a filmes hierarchiában.

PAPÍR HELYETT TUDÁS

A Werk általános küldetésének megfelelően az elméleti és a gyakorlati képzés képzés aránya ezen a szakon is az utóbbi javára billen el.  A gyakorlatok során a résztvevők egyéni és csoportos feladatokat végeznek, a személyiségfejlesztő, kommunikációs tréningek a sikeres kapcsolatteremtést segítik és önálló gondolkodásra ösztönöznek.

A program teljesítése akkor mondható sikeresnek, ha a résztvevő a modulzáró szóbeli vizsgán megfelelt, az írásbeli tesztet elfogadhatóan teljesítette, leadta rövid szakmai beszámolóját a produkciós gyakorlatokról.

A Werk Akadémia filmes hallgatói a második félévben – valamennyi szakirány hallgatóinak bevonásával - stábokat hoznak létre, és az első tanév végére kisjátékfilmeket készítenek, amelyeket egy moziban nyilvánosan mutatnak be a nézőknek.

A képzés egy éves. A szakot 10 fő jelentkezése esetén indítjuk.

 

További információ: Dubóczky Erzsébet, a képzés mentora T: +3630 460 2225 

- Hírlevél -

Ha érdekelnek a képzéseink, híreink, esetleg a különböző eseményeinkről szeretnél értesítést kapni, e-mail címed megadásával feliratkozhatsz a hírlevelünkre!

Név: 
E-mail cím: